Tarihi Cağaoğlu Hamamı İstanbul’da Alemdar Mahallesi  Prof. Kazım İsmail Gürkan Caddesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 300 yıllık bir tarihe sahip olan hamam, İstanbul’un en büyük çifte hamamlarından biridir(kadın ve erkek bölümü olan). Aynı zamanda İstanbul ‘da yapılan son büyük çarşı hamamıdır. Sultan 3.Mustafa İstanbul’ un artan su ve odun ihtiyacının karşılanabilmesi için şehrin içinde yeni hamamlar inşa edilmesini 1768 yılında çıkardığı bir fermanla yasaklamış ve bu tarihten sonra İstanbul’da çarşı hamamı yapılmamıştır.

    Cağaoğlu Hamamı 1740-1741 yıllarında 1.Mahmut tarafından Ayasofya Camii içinde yer alan Sultan Mahmut Kütüphane’sine gelir temin edebilmek için yaptırılmıştır. Barok mimari özelliklerini taşıyan hamamın mimarı bilinmemekle birlikte, dış cephesi de en az içi kadar etkileyicidir. Hamamın kapısının üstünde 28 mısradan oluşan bir yazıt bulunmaktadır, hamamın içinde ise sanat değeri yüksek fıskiyeli bir havuz bulunmaktadır, kubbeleri ise son derece etkileyicidir. Kadınlar bölümünün girişi Hamam Sokağı’nda, erkekler bölümünün girişi ise ana yolda yer almaktadır.

Turistlerin uğrak noktası

     Tarihi bir hamam olmasının yanı sıra son derece şık ve ferah bir hamamdır. Yapıldığı yıllardan bu yana yabancı misafirlerin de yoğun bir şekilde ilgisini çekmiş ve beğenisini toplamıştır. Bu ilgi günümüzde de devam etmektedir ve yoğun bir şekilde yabancı turistler hamamı ziyaret ederek hamam kültürümüzün keyfini çıkarmaktadır. İstanbul ‘luların da en azından bir kere gidip bu tarihi hamamın güzelliğini görmeleri ve böylesi güzel bir mekanda hamam sefası yapmaları gerekmektedir. Son derece temiz olan hamamda, üzerinizdeki tüm stresi atıp rahatlayabilmeniz için hamam sefasından sonra masaj yaptırabileceğiniz masaj odaları da bulunmaktadır.

Hamam, kese, köpük ve çeşitli masajların dahil olduğu kendinizi bir günde olsa şımartabileceğiniz farklı paket alternatifleri bulunmaktadır. Hamam tarihten günümüze birçok ünlü ve önemli ismi ağırlamış, dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapmıştır. Dünyaca ünlü bir hamam olmasının yanı sıra New York Times’ın ‘ölmeden önce görülmesi gereken bin yer’ adlı listesinde bulunan tek Türk Hamamı’dır. Atatürk, Kaiser Wilhelm, Franz Liszt, Ömer Şerif, Adile Naşit, Kemal Sunal, John Travolta, Harrison Ford ve Kate Moss hamamı ziyaret etmiş olan ünlü isimlerden sadece birkaçıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.